Woensdag 09 November

6e editie Asperges op de Velden verzet naar september

Als gevolg van de COVID-situatie ziet de organisatie van Asperges op de Velden geen andere mogelijkheid dan het evenement, wat in mei gepland stond, te verplaatsen naar de zomer. Het stijlvolle pop-up … 

Als gevolg van de COVID-situatie ziet de organisatie van Asperges op de Velden geen andere mogelijkheid dan het evenement, wat in mei gepland stond, te verplaatsen naar de zomer. Het stijlvolle pop-up restaurant zal van 2 t/m 19 september 2021 op dezelfde locatie te vinden zijn. Organisator Bertie Klaassen vertelt enthousiast: “We bieden dezelfde sfeer en kwaliteit die gasten al jaren van ons gewend zijn, maar met gebruik van andere soorten asperges dan de witte variant, die zijn immers maar tot 24 juni verkrijgbaar. Daarnaast gebruiken onze chefs diverse verrassende ingrediënten van Hollandse bodem, veelal afkomstig van de velden en boerenakkers die rondom het pop-up restaurant zijn gelegen. Alle gasten worden met een aperitief en amuse ontvangen op de locatie. Vervolgens worden zij op ludieke wijze, en geheel passend bij de locatie, rondgeleid over de velden en maken kennis met ons nieuwe concept: Bourgondisch op de Velden! Dit is iets wat we vanuit de organisatie graag aanbieden en waar niet extra voor betaald hoeft te worden, zoals dat voorheen bij de rondleidingen wel zo was. We doen graag een stapje extra en kijken er enorm naar uit om alle gasten een geweldige beleving en een fantastische avond te bezorgen.”

Reserveer nu alvast een plekje zonder enige verplichting

De organisatie is ervan overtuigd dat het evenement in september daadwerkelijk mag en kan plaats vinden, uiteraard volgens de Corona-maatregelen die dan gelden. Bertie vervolgt: “Gezien de vele mogelijkheden van de locatie kunnen wij verzekeren dat we ons hier volledig aan kunnen conformeren. Ons stijlvolle pop-up restaurant zal weer bijna drie weken lang verrijzen op de velden van Aspergekwekerij John Kelders in Veldhoven. Hier bereiden top-chefs dagelijks lunches en diners met onder andere asperges en Brabantse streekproducten.” Gezien de inmiddels al zeer grote animo, er zijn al diverse avonden uitverkocht, wordt geïnteresseerden geadviseerd om nu al een optie te plaatsen om verzekerd te zijn van een tafel. De optie is op ieder moment opzegbaar of overdraagbaar en is geheel kosteloos. De organisatie zal de gasten die voor mei hebben gereserveerd als eerste de kans geven om deze te verplaatsen naar september. Zij worden een dezer dagen benaderd.

Top-chefs koken op de velden

Het inmiddels regionaal bekende evenement biedt elk jaar weer een uitgebreid en gevarieerd programma. Voor jonge en oude gasten, voor particulieren en zakelijke gezelschappen. Net als voorgaande jaren zullen toonaangevende restaurants in het pop-up restaurant koken met de vers gestoken asperges van het land. Zo zullen de sterrenrestaurants Wiesen uit Eindhoven en Eden uit Valkenswaard culinaire hoogstandjes serveren. Tevens biedt Bourgondisch op de Velden een podium aan het exclusieve Lugar uit Waalre, het stijlvolle restaurant Smaek uit Geldrop en het verrassende Nastrium uit Helmond. Maak kennis met de verschillende keukens en de wereld van de Michelin-koks en geniet van uiteenlopende gerechten die alle zintuigen prikkelen. Op zondag 5 september, de laatste dag van de schoolvakantie,  wordt traditioneel de Familiedag georganiseerd met allerlei activiteiten en professionele opvang voor de kleintjes. Zo kunnen de kids knutselen, spelen en zelfs pony rijden. En de tweede zondag, 12 september, is de primeur van The Brand Eats & Beats met live muziek, heerlijke gerechten en cocktails. De organisatie legt momenteel de laatste hand aan het programma, de aanvullingen zullen via de website en social media kanalen worden gecommuniceerd.   

Eigen evenement organiseren

Heeft u een jubileum, relatiedag, personeelsfeest, bruiloft, familiefeest, verjaardag of bijeenkomst voor een business club te organiseren? Krijgt u buitenlandse gasten die u graag iets van onze cultuur wilt laten zien en laten proeven? Ons openluchtrestaurant is op aanvraag volledig naar uw wensen en voor uw specifieke gezelschap in te vullen. Neem gerust contact met ons op, wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden.

WWW.BOURGONDISCHOPDEVELDEN.NL