Vrijdag 07 Juni

Eerste editie Brainport Ondernemings Prijzen (BOP) op alle fronten geslaagd

‘Kracht door samenwerking’ vormt al jaren de basis onder het succes van VDL Group. Want, zo was de visie van boeg - beeld Wim van der Leegte: ‘alleen kunde niks. Ge moet ‘t samen doen’. Met deze woorden indachtig kwamen onlangs ondernemers uit de Brainport regio samen voor de eerste editie van de Brainport Ondernemings Prijzen (BOP). Een event om het aanwezige ondernemerschap, onuitputtelijke innovatiekracht en sterke economische impact van de regio te benadrukken, Maar ook aandacht voor duurzame en sociale betrokkenheid van ondernemers bij de regio.

Awards als teken van kracht

De rode draad van de avond was het uitreiken van een drietal Awards die samen bovenstaande aspecten verte - genwoordigen, Zo was er de uitreiking van de Rabobank Inspiratie Award voor een organisatie die maatschappe - lijk betrokken is bij de regio en het verschil maakt voor de mensen met een hulpvraag. Innovatie is het kenmerk van de bedrijven die werden voorgedragen voor de ASML Young Makers Award. De prijs is een aanmoediging voor jonge startups die innovatie en duurzaamheid hebben geïnte - greerd in zowel productontwikkeling als bedrijfsvoering.

Drie bedrijven uit de Brainport waren genomineerd voor de Wim van der Leegte Award. Stuk voor stuk ondernemingen die de kernwaarden van de Brainport Regio (visionair ondernemerschap, innovatie, groei, duurzaamheid en maatschappelijke impact) vertegenwoordigen. Met ondernemers aan het roer die open staan voor samenwerking in de Brainport Regio.

Lastige keuze door veelzijdigheid genomineerden

Een boodschap waarmee de leden van het comité van aanbeveling, onder leiding van oud ASML-topman Peter Wennink, de jury’s en onderzoekscommissies van de BOP de regio in hebben gestuurd om voor elke Award de juiste kandidaten te selecteren. Een tour de force die er zeker toe heeft geleid dat ‘de parels in de regio’ werden gevonden.

And the winners are…

Maar zoals bij elke verkiezing kan er in elke categorie maar één de prijs winnen. De Rabobank Inspiratie Award, uit - gereikt door Marc Cootjans, werd al door een voorselectie toegekend aan de Stichting Anders Eindhoven. De stichting helpt, met steun van de aangesloten ondernemers, men - sen met een hulpvraag die dat door omstandigheden zelf niet kunnen oplossen. Op de avond melden maar liefst 65 bedrijven zich als eerste aan om Stichting Anders te gaan ondersteunen. Wilt u partner worden van Stichting Anders en ze financieel ondersteunen? Neem dan contact op met Bart Moret via bmoret@stichtinganders.nl

TracXon mocht zich winnaar noemen van de ASML Young Makers Award, uitgereikt door Frank Heemskerk. TracXon zet namelijk met hun innovatie een grote stap richting duurzame elektronica. Koper, soldeer en chemicaliën op een harde ondergrond maken plaats voor recyclebare compo - nenten die met speciale geleidende inkten op flexibele en recyclebare folie worden geprint.

Een betere wereld is ook een belangrijke drijfveer voor The Schippers Group. Winnaar van de eerste Wim van de Leegte Award. Het familiebedrijf met het hoofdkantoor in Hapert heeft zich als doel gesteld om Antimicrobiële resistentie (AMR) een halt toe te roepen. Door gebruik van antibiotica in de voedselketen en in het bijzonder de veestapels worden we meer en meer resistent voor antibiotica met alle gevolgen voor de wereldgezondheid van dien. Goed voor mens en dier Dat er echter een oplossing is, laat The Schippers Group zien. Door een uitgekiend en digitaal ondersteund programma helpt Schippers haar klanten om de hygiëne in en om de stallen te verbeteren. Daardoor worden dieren minder snel of niet ziek en is dus minder antibiotica nodig. Goed voor mens en dier.

Met dank aan

Met deze benoemingen kwam een eind aan een zeer geslaagd event. Mede dankzij de bijdragen van dagvoorzitter Wim Daniels en cabaretier Rob Scheepers, die op de voor hem bekende wijze positief kritisch was op de Brainport. Leuke optredens waren er van een heuse vuurspuwer en een band die het netwerkmoment op een passende wijze onder - steunden. Speciale aandacht en waardering tot slot voor het organisatiecomité o.l.v. Tiny Sanders bestaande uit ASML, Rabobank, Brainport Development, WTC/ Brainport.