Vrijdag 07 Juli

WTC/e Brainport Ondernemer van het jaar 2023

“Het kenmerk van een goede ondernemer is dat hij alle ballen in de lucht kan houden. Maar je bent pas echt een hele goede ondernemer als je je niet van je stuk laat brengen als er eens een bal valt. Juist dan is het een kwestie van oprapen en doorgaan.” Met deze teaser deed Lianne van den Boogaard, Directeur WTC/e Brainport, onlangs de aftrap voor wederom een geslaagde bijeenkomst van WTC/e Brainport.  Edwin Welner (YOUSEEQ) en Matthijs van der Linden (ArtinSign), twee ondernemers die, elk op hun eigen vakgebied, de ballen op een meer dan indrukwekkende wijze in de lucht weten te houden, werden uitgeroepen tot respectievelijk Ondernemer van het jaar 2023 en Young Professional of the Year 2023. Beiden namen tijdens de sfeervolle bijeenkomst in Grand Café Het Ketelhuis, aan de rand van het landgoed van de Grote Beek, hun prijs in ontvangst. Onder het toeziend oog van een imposant rijtje oud-winnaars en leden van zowel WTC/e Brainport als WTC/e Young Professionals.

''in alles net even anders'', Edwin Welner

In loondienst was hij er al van overtuigd dat het anders moest. Eenmaal aan het roer van @YOUSEEQ laat Edwin Welner dagelijks zien dat het ook anders kan. Wil je succesvol ondernemen, moet je een tikkeltje eigenwijs zijn. En dat bracht de WTC/e Brainport Ondernemer van het jaar 2023, samen met zijn compagnon Helga van der Steen, over op zijn team. Met passie, enthousiasme en tot in elke vezel gemotiveerd om tot het beste resultaat te komen bieden zij een geïntegreerde recruitmentaanpak voor vaste en tijdelijke werknemers. ‘Total Talent Management’, een aanpak die kandidaten en opdrachtgevers als verfrissend ervaren en die ontegenzeggelijk leidt tot meer en betere resultaten. ‘’Het grote geheim achter ons succes? We durven oude patronen te doorbreken. Met een persoonlijke, positieve, innovatieve en inspirerende touch nemen we je mee op onze reis. We doen het net even anders. Hoe we dat doen? Dat mogen mensen zelf komen ervaren.

WTC/e Brainport Young Professional van het jaar 2023

“Altijd voor een 10 gaan”, Matthijs van der Linden

Drie weken was Matthijs van der Linden, samen met Marco Neggers, eigenaar van Artinsign toen de corona-epidemie uitbrak. Anno 2023 heeft het Signbedrijf de omzet verdubbeld en een hele mooie klantenkring opgebouwd. En het einde van de groei is nog niet in zicht. Mede door de inzet van Matthijs, een pur sang ondernemer en een krachtige netwerker. Het maakt hem tot de terechte Winnaar van de verkiezing: WTC/e Young Professional Of the year 2023. “Ik ben trots en blij verrast met deze uitverkiezing. Een waardering voor mij, maar ook erkenning voor mijn compagnon Marco en het team. Je doet het immers niet alleen. Samen willen we altijd weer meer en beter. We gaan altijd voor een 10. Elke dag en bij elke klus. Dat is hoe we willen werken.”

 

Verbinder Eindhoven Airport

Maar voor het zover was, en na het welkomstwoord van voorzitter Lars ven der Hoorn, was het eerst Roel Hellemons die in zijn hoedanigheid van directeur van Eindhoven Airport zijn visie gaf op de ontwikkelingen rondom de Airport en wat dieper inging op de relatie tussen Eindhoven Airport en WTC/e Brainport. “Op dit moment wordt er vanaf Eindhoven naar 86 bestemmingen en 29 landen binnen Europa gevlogen waaronder 23 hoofdsteden. Daarmee leveren we een wezenlijk bijdrage aan de internationale positie van Brainport Eindhoven. Niet in de laatste plaats omdat 1 op de 5 vluchten zakelijk gerelateerd is”, zo schetste Hellemons de actuele status van de luchthaven. “Mensen vinden het prettig om vanaf Eindhoven te vliegen omdat het dichtbij is en compact. Passagiers ervaren vliegen vanaf Eindhoven als prettig niet in de laatste plaats door de persoonlijke benadering van onze medewerkers. Een aanpak waar we stevig op inzetten. De luchthaven is van ons allemaal. We willen dat mensen dat ervaren.”

Diverse rollen

“Want we zijn meer dan een verbinder”, benadrukte Hellemons. “Zo zijn we het visitekaartje van Eindhoven. Iets wat we uit willen stralen door een herkenbare regionale look and feel. Je ziet bijvoorbeeld PSV terug in onze bar, ervaart Glow of de Dutch design week op de luchthaven, herkent iconen van Eindhoven in onze overkappingen. Allemaal zaken die bijdragen aan het ‘Eindhoven-gevoel.’ Maar we zijn bijvoorbeeld ook een werkgever die er toe doet. Direct en indirect zorgen we voor banen en zetten we in op  de ontwikkeling van mensen op, onder meer door samenwerking met opleiders als het Summa. We zijn een gespreks- en samenwerkingspartner voor tal van stakeholders, van de overheid tot defensie en van PSV tot WTC/e Brainport. Waarbij die laatste samenwerking natuurlijk een extra dimensie heeft omdat we licentiehouder zijn. Tot slot zijn we een proeftuin waar het gaat om technologie en innovatie door onder andere samenwerking met Tu/e. Denk aan emissiereductie of duurzaamheid. Dit zijn punten die hoog op onze urgentielijst staan en waar we stevig op inzetten.”

Goede buur

“De belangrijkste rol die we hebben, naast die van verbinder, is echter die van ‘goede buur’. Wij snappen dat de luchtbewegingen van invloed zijn op leefbaarheid van de regio. We begrijpen dat de drukte op en rond de luchthaven voor overlast zorgt. We willen ons als goede buur inzetten om tot goede oplossingen te komen die ons in staat stellen onze bijdrage te leveren aan groei van de regio. Een groei die we overigens als luchthaven zelf niet nastreven.  Eindhoven Airport heeft op dit moment geen ambitie om verder uit te breiden. Wel willen we in de volle breedte inzetten op kwalitatieve groei. Zo kijken we op dit moment naar een uitbreiding en upgrading van de terminal. De plannen worden op dit moment gemaakt, maar zullen op zijn vroegst pas in 2026 worden geconcretiseerd worden. Een tipje van de sluier wil ik echter hier wel oplichten. We houden rekening me een eigen plek voor WTC/E Brainport, zodat de internationale ambities die we met het WTC hebben verder vorm kunnen geven. Maar zover is het dus nog niet. We houden u op de hoogte.”

Tijd voor de uitreiking

Met deze hoopvolle woorden tot besluit maakte Hellemons het podium vrij voor jongleur Nigel Voets die met een indrukwekkende act invulling gaf aan de uitdrukking ‘alle ballen in de lucht houden’. Waarbij met name het slotstuk waarin hij jonglerend met messen over vrijwilliger Luuk liep, spannend was. Maar ook dit ging gelukkig goed en bleek maar weer eens dat risico nemen ook een kwestie van durven is. Waarvan acte. Waarna het tijd was om de prijzen uit te reiken aan Edwin en Matthijs. Enthousiast Ingeleid door Business Club Manager Dian Loomans en met een filmpje als introductie werden zij aansluitend met lovende woorden toegesproken door oud-winnaars Bram Evers (WTC/e Young Professionals) en Esther Groenen (WTC/e Brainport). Hierbij werd het team en achterban niet vergeten. Ook kregen zij ook de vraag hoe zij alle ballen in de lucht hielden. De balans tussen inspanning en ontspanning bleek voor beiden de sleutel. Waarna het tijd werd om de prijzen uit te reiken en deze avond feestelijk af te sluiten. Dit gebeurde door directeur Lianne van den Boogaard en voorzitter Lars van der Hoorn die iedereen een fijne zomervakantie toewensten. Maar niet voordat zij Rik Sanders hadden beloond voor het feit dat hij binnenkomst met club en bal het beste geput had en daarmee had laten zien dat hij over de beste concentratie van de dag beschikte.  Geluk of toch wijsheid? Genoeg tijd om tijdens de borrel hier over na te praten.  

(Impressie benoeming van de WTC/e Brainport Ondernemers van het Jaar 2023 d.d. 6 juli jl)