Donderdag 29 Juni

De kernwaarden van Simac willen we behouden

Of ze ooit hadden gedacht het stokje over te nemen van hun vader Eric en daarmee in de voetsporen zouden treden van grootvader Mac, die het familiebedrijf Simac in 1971 vanaf zijn zolderkamer startte? De blik van verstandhouding die Maartje van Schagen en haar broer Thijs uitwisselen is veelzeggend. “Nee, het was nooit een uitgemaakte zaak dat we in het familiebedrijf zouden gaan werken. Zo ben ik zelf eerst voor een gerenommeerd accountantskantoor gaan werken voordat ik in het bedrijf kwam”, vertelt Thijs. “En dat geldt  ook voor Maartje en mijn andere broer en zus. Het was geen vooropgesteld plan om te kiezen voor Simac, maar nu het eenmaal zover is en we alle vier werkzaam zijn binnen het bedrijf voelt het wel als een soort van thuiskomen. Dat je kunt gaan werken voor het bedrijf dat door je grootvader is opgericht en door je vader is uitgebouwd, is toch bijzonder.”

“Niet in de laatste plaats omdat Eric ook nog altijd verbonden is aan het bedrijf. Dat schept een band van respect en wederzijds vertrouwen”, vult Maartje haar broer aan. “We willen namelijk allemaal hetzelfde en dat is de toekomst van Simac waarborgen. En dat willen we doen door een innovatief bedrijf te zijn, maar wel met behoud van de bedrijfscultuur die je het beste kan omschrijven als no-nonsense. We doen datgene waar we goed in zijn en willen dat voor onze klanten op een zo goed mogelijke manier doen. Dat is namelijk de kracht van Simac. Onze medewerkers gaan voor onze klanten door het vuur. En dat wordt enorm gewaardeerd. We zijn een partner die samen voor het beste resultaat wil gaan. Dat is altijd zo geweest en dat zal wat ons betreft ook nooit veranderen.”

Simac DNA

Maartje is de derde generatie die is toegetreden tot de holdingdirectie van het bedrijf. Zij neemt op 1 oktober de CEO-rol over van haar vader, Eric van Schagen. Samen met hem, CFO Michael van Kasteren en board member Ine Frings geeft zij leiding aan het bedrijf dat bestaat uit 19 werkmaatschappijen met in totaal 1270 werknemers verspreid over 7 landen. Tevens geeft Maartje dagelijks leiding aan de grootste werkmaatschappij Simac IT NL. Thijs is directielid namens Simac Learning Solutions en aQuestora en neef Bas van Tilborg is als managing director van Simal Beheer nauw betrokken. Maartje: “Samen met mijn andere broer en zus die ook in het bedrijf werkzaam zijn, zijn wij letterlijk en figuurlijk verantwoordelijk voor het familie-DNA binnen het bedrijf. We zijn de familie die er voor zorgt dat we een familiebedrijf zijn. Maar als ik naar de praktijk van alledag krijg, vind ik dat we met zijn allen het DNA van Simac bepalen. Niet alleen wij als directie, maar ook onze medewerkers op de werkvloer dragen door hun manier van werken datgene uit wat wij graag willen zijn: een veelzijdige en internationaal opererende IT- en technologiepartner met de kenmerken van een familiebedrijf en met de wortels in de regio Eindhoven.”

Trots op roots

Thijs: “We zijn trots op onze Brabantse roots en zullen die ook nooit verloochenen. We opereren wereldwijd maar vergeten niet waar we gevestigd zijn. Daarom ondersteunen we bijvoorbeeld lokale en regionale initiatieven op het gebied van sport en cultuur. Zeker als er medewerkers bij betrokken zijn vinden we dat erg leuk om te doen. Maar bijvoorbeeld ook het lidmaatschap van WTC/e Brainport past hierin. Mijn grootvader was een van de oprichters van het WTCE, ruim veertig jaar geleden. Mijn vader is altijd actief betrokken geweest. Hoe leuk is het dan om zelf ook lid te zijn. Of neem de sponsoring van voetbalclub UNA en onze betrokkenheid bij PSV. Dat zegt veel over hoe wij verbonden zijn met deze regio.”
Maartje: “En met onze medewerkers. Zo kennen we bijvoorbeeld het initiatief Simac Hart. Elk kwartaal mogen alle medewerkers van Simac een initiatief bij Simac Hart inbrengen waar zij bij betrokken zijn. Dat kan groot of klein zijn. Alle initiatieven zijn welkom. Vervolgens kiezen wij per kwartaal 10 initiatieven uit die we ondersteunen. Op deze manier geven we als Simac graag onze steun aan maatschappelijke doelen en projecten. Jaarlijks helpen we op deze manier 40 verenigingen, organisaties, individuen of projecten waar Simac'ers nauw bij zijn betrokken. Daarmee willen we laten zien dat we onze medewerkers waarderen. Zij zijn namelijk het kapitaal van dit bedrijf. Zij maken het verschil en bepalen uiteindelijk onze mate van succes.”

Investeren in de toekomst

En dan een blik op de toekomst. Hoe ziet de nieuwe generatie de groei van Simac? Thijs: “Wie kiest voor Simac kan er op vertrouwen dat hij up-to-date oplossingen krijgt aangereikt, specifiek toegespitst op de klantvraag. En om dat te bereiken investeren we voortdurend in nieuwe technologieën en oplossingen. En dat zal onder leiding van Maartje zeker niet veranderen. Sterker nog, we zullen onder haar leiding onze positie als innovatief bedrijf alleen nog maar verder versterken. Daar ben ik van overtuigd.”

Maartje: “We willen en zullen onze rol en verantwoordelijkheid in de Brainport Regio zeker nemen. Maar we doen dat wel op een wijze die bij ons past. Het moet allemaal in balans zijn. Op deze wijze hebben mijn grootvader en vader dit bedrijf geleid en zo wil ik Simac ook de toekomst in leiden. Met beiden handen aan het stuur en met de blik vooruit.”