Maandag 04 Maart, 15:00 - 18:00

Verkennende Design Thinking Masterclass

 • cobalt
 • lithium
 • platinum
 • wtc/e brainport

Als ondernemer krijg je regelmatig te maken met vraagstukken die complex zijn, bijna onoplosbaar lijken en moeilijk te definiëren zijn.

De Design Thinking Methode is bij uitstek geschikt voor het oplossen van dergelijke complexe uitdagingen (ook wel wicked problems genoemd). De mens staat centraal binnen de methodiek door problemen steeds vanuit menselijke behoeften te definiëren.

Wij nodigen je uit om de uitdaging aan te gaan en de unieke verkennende masterclass design thinking bij te wonen.

Wat kun je verwachten na het volgen van een masterclass design thinking?

 • Leren hoe je complexe problemen kunt ontleden en oplossen en buiten de gebaande paden te denken
 • Ontwikkelen van een betere inzage in de klantenbehoeften, wat resulteert in beter ontworpen aanbiedingen
 • Prototypes ontwikkelen testen bij echte gebruikers met het zicht op het interesseren van investeerders
 • Samenwerking en teamwork ontwikkelen om gezamenlijk complexe uitdagingen aan te gaan
 • Een cultuur van verandering inzetten om een continue innovatie en aanpassingsvermogen te bevorderen
 • Netwerkmogelijkheden met gelijkgestemden nieuwe zakelijke kansen ontdekken
 • Leiderschapsvaardigheden verbeteren en een meer empathische benadering van zaken ontwikkelen
 • Met nieuwe energie en een frisse blik naar je bedrijf kijken om een succesvoller en veerkrachtiger bedrijf te ontwikkelen.

Design Thinking kan een goede manier zijn om deze vraagstukken aan te vliegen. Maar wat is Design Thinking en hoe zet je het in voor jouw eigen bedrijf? En wat moet je doen om het proces van Design Thinking succesvol te laten zijn?

In juni 2011 werd Brainport Eindhoven door het International Think Tank Intelligent Community Forum (ICF) in New York, uitgeroepen tot ’the smartest region in the world’. Vanuit het perspectief van de Design community kwam het signaal dat het begrip ‘Smart’, juist in onze regio slechts ten dele was ingevuld en sterker zou zijn geweest als ook de samenwerking met designers was benoemd.

We zijn inmiddels ruim tien jaar verder en de design community ervaart nog steeds dat er nog onvoldoende gebruik wordt gemaakt van de inzet van designers en design thinkers en daarmee kansen worden gemist op de potentiële toegevoegde waarde van hun bijdrage.

Design thinking stelt mensen in staat om van elkaar te leren, samen te brainstormen en te discussiëren en op basis daarvan oplossingen te ontwikkelen en die te testen.

Toegepast op creatieve processen, bevordert Design Thinking de wijze waarop een team samenwerkt en die verbeterde samenwerking levert vaak betere oplossingen en lagere kosten op.

Hans Robertus
Tijdens deze masterclass geeft Hans Robertus inzage in het design thinking proces. Hans Robertus is bekend vanwege zijn bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van industrial design. Via Océ van der Grinten (later Canon), Philips Design, Dutch Design Week en Design Coöperatie Brainport werd Hans Robertus benoemd tot bestuurslid van Design Management Europe en trad toe als partner van Holland Branding Group in Eindhoven. In datzelfde jaar sloot hij zich aan bij Designlink in Amsterdam als strategisch partner.

Programma 
15:00 uurOntvangst
15:30 uurAanvang interactieve Masterclass door Hans Robertus, expert op het gebied van Design Thinking
17:30 uurInformeel samenzijn met drankje en hapje
18:00 uurFinish


Locatie
Evoluon, Noord Brabantlaan 1a, 5652 LA Eindhoven

Aanmelden
Deze bijzondere masterclass is bestemd voor Platinum Member Captains. Gezien het interactieve karakter van de bijeenkomst is het aantal deelnemers gelimiteerd op 10 personen. De deelname is aangeboden in het Platinum membership. Klik op deze link om je aan te melden. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding, bij meer dan 10 aanmeldingen wordt een volgende sessie georganiseerd.