Donderdag 14 December, 11:30 - 14:00

Top Business Lunch @Harbour Club '5 Brilliant insights to take into 2024'

  • cobalt
  • platinum

“Het was 1987 en ik zat er helemaal doorheen. Ik was keeper van PSV en had net een heel vervelend incident meegemaakt in de Rotterdamse Kuip waarbij ik een bal liet stuiteren. Toen ik de bal snel oppakte, kreeg ik een vrij trap tegen, die er natuurlijk in ging. Ik was daarmee het lachertje van Nederland en ik werd neergezet als geboren loser.  En zo voelde ik mij ook. Het was echter wijlen mijn vrouw Karin die aan me vroeg: Hans, ga je vluchten of terugvechten? Toen ik zei dat ik wel wilde vechten, maar niet wist hoe, zei ze tegen me. ‘Je grote passie is keepen. Steek daar al je energie vanaf nu in en laat de mensen maar kletsen. Op hen heb je geen invloed. Op je sportieve prestaties wel. Met deze mindset ben ik aan de slag gegaan en tien maanden later had ik met PSV de Europacup gewonnen en was ik met Oranje Europees kampioen. En ik stopte in allebei de finales een belangrijke penalty. En dat allemaal door met een andere en positieve blik naar de wereld om me heen te kijken. En ja, ik gun iedereen hier vandaag aanwezig zo’n coach.”

Hans van Breukelen was te gast bij WTC/e Brainport waar hij de leden, onder het genot ven een heerlijke businesslunch verzorgt door The Harbour Club, inspiratie meegaf om het nieuwe jaar goed te beginnen. Met als leidraad zijn boek ‘Mentale innovatie’ liet hij de aanwezigen zien hoe een vernieuwde mindset niet alleen verfrissend kan werken voor de eenieder persoonlijk, maar ook helpt om medewerkers en relaties beter te begrijpen en in hun kracht te zetten. En dan niet alleen de generatie X waartoe het gros van de aanwezigen behoort, maar ook zeker de generaties Y en Z. Waarbij zijn boodschap helder en duidelijk was: zij moeten zich niet aanpassen aan ons, maar wij aan hen. Want zij zijn en hebben de toekomst. Een mooie toekomst waar je als generatie X prima deel van uit kunt blijven maken mits je je voor hen openstelt.

Een boodschap die door de aanwezigen gretig werd omarmd en waarmee WTC/e Brainport een mooi en enerverend jaar afsloot. Directeur Lianne van den Boogaard: “We hebben in 2023 weer hele inspirerende sessies gehad, maar zijn ook hele mooie samenwerkingen aangegaan met partners in de Brainport en ons internationale netwerk. Om met Hans te spreken: schouder aan schouder, zoals het een professioneel netwerk betaamt. Voor, door en met de leden hebben we er weer een mooi jaar van gemaakt. Natuurlijk met dank aan mijn collega’s, de commissieleden en het bestuur. Een bestuur onder leiding van motivator Lars van der Hoorn. Echter heeft Lars ook aangegeven  te stoppen als voorzitter. Iets wat we natuurlijk erg jammer vinden, maar wel begrijpen. Daarom tot slot ook dank aan Lars en dat we hem nog maar vaak als lid namens Brainport Assembly mogen begroeten.

Hieronder een sfeerimpressie van het evenement