Maandag 26 Juni, 15:00 - 18:00

Verkennende Design Thinking Masterclass

  • platinum

In juni 2011 werd Brainport Eindhoven door het International Think Tank Intelligent Community Forum (ICF) in New York, uitgeroepen tot ’the smartest region in the world’. Vanuit het perspectief van de Design community kwam het signaal dat het begrip ‘Smart’, juist in onze regio slechts ten dele was ingevuld en sterker zou zijn geweest als ook de samenwerking met designers was benoemd.         

We zijn inmiddels ruim tien jaar verder en de design community ervaart nog steeds dat er nog onvoldoende gebruik wordt gemaakt van de inzet van designers en design thinkers en daarmee kansen worden gemist op de potentiële toegevoegde waarde van hun bijdrage.

Design thinking stelt mensen in staat om van elkaar te leren, samen te brainstormen en te discussiëren en op basis daarvan oplossingen te ontwikkelen en die te testen.

Toegepast op creatieve processen, bevordert Design Thinking de wijze waarop een team samenwerkt en die verbeterde samenwerking levert vaak betere oplossingen en lagere kosten op.

Hans Robertus

Tijdens deze masterclass geeft Hans Robertus inzage in het design thinking proces. Hans Robertus is bekend vanwege zijn bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van industrial design. Via Océ van der Grinten (later Canon), Philips Design, Dutch Design Week en Design Coöperatie Brainport werd Hans Robertus benoemd tot bestuurslid van Design Management Europe en trad toe als partner van Holland Branding Group in Eindhoven. In datzelfde jaar sloot hij zich aan bij Designlink in Amsterdam als strategisch partner.

Programma:

15:00 Ontvangst

15:30 Aanvang interactieve Masterclass door Hans Robertus, expert op het gebied van Design Thinking

17:30 Informeel samenzijn met drankje en hapje

18:00 Finish

 

Locatie
Evoluon, Noord Brabantlaan 1a, 5652 LA Eindhoven

Aanmelden
Deze bijzondere masterclass is bestemd voor Platinum Member Captains. Gezien het interactieve karakter van de bijeenkomst is het aantal deelnemers gelimiteerd op 10 personen. De deelname is aangeboden in het Platinum membership.